על הפטר חובות ושיקום כלכלי
הפטר חובות הינו השלב האחרון בהליך שיקום כלכלי ובו מתבצעת מחיקה מלאה של כלל חובות החייב. מתן ההפטר למעשה משלים את שיקומו של פושט הרגל ומאפשרת לו לצאת לדרך חיים חדשה ונקייה מחובות. בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי החדש נקבע תקופה של 3 שנים עד למתן הפטר חובות כאשר החייב עדיין יהיה מוגדר כמוגבל באמצעים למשך 4 שנים נוספות. על מנת להיות זכאי להפטר, החייב נדרש לשלם באופן עקבי את פריסת התשלומים שנקבעו עבורו לכל אורך תקופת ההליך.
שלבי תהליך הפטר בהוצאה לפועל
כאמור, הפטר חובות הוא השלב האחרון של הליך שיקום כלכלי. על מנת להגיע לשלב זה יש תחילה לעבור את כל השלבים הנדרשים. השלב הראשון מתחיל בהגשת בקשת הפטר בהוצאה לפועל במשרדי הרשם בהתאם למגורי החייב. לאחר הגשת בקשה להפטר בשלב השני, הבקשה מפורסמת ברשומות וניתנת הודעה גם לנושים על הגשתה. בשלב השלישי מתאפשר לנושים להגיש את התנגדותם למתן הפטר בפשיטת רגל במשך 3 חודשים ממועד קבלת ההודעה.
דיון אצל הרשם
לאחר מכן, מגיע השלב הרביעי של פשיטות רגל הפטר והוא הדיון בפני הגורם השופט בהוצאה לפועל. מטרת הדיון תלויה באופן בו הגיבו הנושים. במידה והללו מתנגדים להסדר שבסופו הפטר בהוצאה לפועל הדיון צריך להתקיים בנוכחותם. הרשם במהלך הדיון נדרש לקחת בחשבון את עמדתם לגבי התיק, טרם גיבוש החלטתו. כאשר הנושים לא הביעו התנגדות להסדר המתגבש, הדיון יתקיים בפני הרשם בלבד. הרשם בוחן את יכולותיו הכלכלית של החייב ואת עמידתו בקריטריונים המוגדרים בחוק לשם השתתפות בהליך. השלב החמישי והאחרון הוא קביעתו הסופית של הרשם לגבי מתן אישור הפטר בפשיטת רגל לחייב.
ליווי משפטי עבור הפטר חובות
בתחום של פשיטות רגל הפטר מעניק פטור על כל חוב שהוא בר תביעה, למעט החובות שאינם ברי הפטר בהתאם לפקודת פשיטת הרגל. את הגשת בקשה להפטר חשוב להגיש, תוך קבלת ליווי משפטי של עורך דין המנוסה ומתמחה בתחום כגון ממשרד עו”ד פרל טביב שבאתר המשרד אתם קוראים מאמר זה. משרד פרל טביב עשה לעצמו שם בזכות ההיכרות המעמיקה שלו בתחומי המשפט האזרחי על כל סוגיו. אם אתם זקוקים למידע נוסף לגבי מידת התאמתכם להליך הפטר חובות אל תהססו ליצור אתנו קשר.